Home » Mihajlović: Projekat HES “Gornja Drina” važan za Srpsku i Srbiju

Mihajlović: Projekat HES “Gornja Drina” važan za Srpsku i Srbiju

Piše INFO

Ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je projekat HES “Gornja Drina” veoma važan i za Srbiju i za Republiku Srpsku, jer će izgradnja novih hidroelektrana biti ključna za energetsku bezbjednost u narednim decenijama.

  • Pored hidroelektrana koje ćemo zajedno graditi, postoji potencijal za projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, a veoma je važno što će se graditi i gasna interkonekcija Srbije sa Republikom Srpskom, da se i u tom sektoru bolje povežemo – rekla je Mihajlovićeva.

Nakon što se danas sastala sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem, Mihajlovićeva je istakla da su veze između Srbije i Republike Srpske neraskidive, ali da je važno da se jačaju novim projektima, te da upravo investicije u energetici mogu biti pokretač razvoja.

U razgovoru je istaknuto da su, nakon što je 17. maja postavljen kamen temeljac za gradnju HE Buk Bijela, obje strane posvećene realizaciji ovog projekta i u stalnoj komunikaciji o svim aktivnostima, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Đokić je rekao da je ovaj projekat posebno važan kako bi se iskoristili svi potencijali u oblasti energetike, koji uključuju i nove hidroelektrane, ali i korišćenje potencijala obnovljivih izvora energije.

Slične novosti

Komentari