Home » Mesi najavio kraj karijere

Mesi najavio kraj karijere

Piše INFO

​Leo Mesi (36) prošlog ljeta napustio je Evropu i iz Pari Sent-Žermena preselio u Ameriku. Osmerostrukog osvajača Zlatne lopte u Inter Majami privukao je ambiciozni projekat Dejvida Bekama.

“Volim igrati fudbal. Uživam u treninzima svakodnevno. Naravno da se pojavljuje mali strah kako se bližim svome kraju karijeru. Bio je težak korak napustiti Evropu i doći ovdje u Majami” rekao je Argentinac.

Superzvijezda Inter Majamija, koji će kasnije ovog mjeseca napuniti 37 godina, rekao je za “The Athletic” da mu je pomoć njegovoj rodnoj Argentini da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. pomogla da dobije novu perspektivu u svojoj karijeri.

“Činjenica da smo osvojili Svjetsko prvenstvo puno je pomogla da vidimo stvari na drugi način, ali pokušavam ne razmišljati o tome. Trudim se uživati. Sada to više radim jer sam svjestan da nema još puno vremena. Tako da mi je lijepo u klubu, jer sam sretan što imam dobre saigrače i prijatelje uz sebe.

Koliko uživa na Floridi i u klubu dovoljno govori činjenica da je spreman ondje i završiti svoju karijeru.

“Ovo da će to biti moj posljednji klub” zaključio je Messi.

Argentinac će se ovog ljeta takmičiti na Kopa Americi koja se održava u SAD-u. Prvu utakmicu Argentina igra 20. juna protiv Kanade, a nakon odrađenog kontinentalnog prvenstva moguća i reprezentativna penzija, prenosi “24Sata”.

Slične novosti

Komentari