Home » Mediji otkrili: Fauči je lagao, a tu je i “Gejts”

Mediji otkrili: Fauči je lagao, a tu je i “Gejts”

Piše INFO

Otkriveni mejlovi koji pokazuju da je američki epidemiolog dr Entoni Fauči naručio naučni rad kako bi opovrgao teoriju da je kovid 19 procureo iz laboratorije.

Kako se otkrilo, ti mejlovi potiču iz 2020, a Fauči je stajao osam sedmica kasnije pored američkog predsednika Donalda Trampa na konferenciji za novinare u Bijeloj kući i citirao taj dokument kao dokaz da je teorija curenja virusa iz laboratorije u Vuhanu neverovatna.Kako piše “Njujork post”, on se istovremeno pretvarao da nema nikakve veze s tim radom i da ne poznaje autore.

Fauči je, 17. aprila 2020, na pitanje da li je virus mogao da dođe iz kineske laboratorije u Vuhanu, rekao da to nije moguće, pozivajući se na rad pod nazivom Proksimalno poreklo SARS-CoV-2, koji je poslat Faučiju na uređivanje u obliku nacrta i ponovo na konačno odobrenje, pre nego što je objavljen je u časopisu “Nejčr medisin” 17. februara 2020.

Rad je napisan četiri dana nakon što su Fauči i njegov šef američkih Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH) Frensis Kolins, razgovarali sa četvoricom autora o izveštajima da je kovid-19 možda procureo iz laboratorije u Vuhanu i da je možda namerno genetski izmanipulisan.

Podkomitet za nadzor Predstavničkog doma Kongresa objavio je u nedelju mejlove u kojima koautor, dr Kristijan Andersen, priznaje da ga je Fauči naterao da napiše rad sa ciljem da pobije teoriju o curenja iz laboratorije.

Tadašnji šef britanske neprofitne organizacije “Velkam trast” Džeremi Farar, koja ima istorijske veze sa farmaceutskom industrijom i “Gejts fondacijom”, nagrađen je ulogom glavnog naučnika u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji prošlog decembra.

Farar je poslao mejl u kojem je tražio da u radu izraz malo verovatno bude zamenjen sa neverovatno, u rečenici o poreklu curenja virusa iz laboratorije, koja je glasila: Malo je verovatno da se SARS-CoV-2 pojavio laboratorijskom manipulacijom postojeceg koronavirusa povezanog sa SARS-om.

Pitanje zašto je Fauči uložio toliki napor da prikrije poreklo kovid-19, glavni je fokus komiteta koji predvodi Republikanska stranka.

Slične novosti

Komentari