Home » Meč za zaborav

Meč za zaborav

Piše INFO

U okviru drugog kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru, derbi meč su odigrali Engleska i Amerika. Bila je Engleska neprepoznatljiva na terenu pod premisom da će se prošetati kroz grupu, a Americi je nedostajalo malo sreće za pogodak, na kraju se završilo 0:0.

Prvi kakva takva prilika na meču, pripala je Englezima u 10. minutu. Hari Kejn je primio dobar pas u šesnaestercu Amerike, tukao je ali mu je šut blokirao defanzivac.

Sedam minuta kasnije tačan centaršut, na otprilike 11 metara od gola je dočekao Hadži Vrajt. Nadvisio je odbranu “Gordog Albiona” i pucao glavom, ali je lopta proletjela pokraj desne stative Džordana Pikforda.

Nova prilika za “Zvijezde i pruge” se ukazala u 26. minutu. Veston Mekejni je bio u dobroj prilici nakon ubačaja sa strane i tukao je s otprilike 12 metara. Međutim, nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad gola Engleske.

U 33. minutu je viđena najbolja prilika u prvom poluvremenu. Kristijan Pulišić se izborio za prostor i snažno je šutirao, ali je pogodio prečku “Tri lava”. Bacio se Pikford, ali da je udarac letio nekoliko centimetara niže golman Evertona bi bio apsolutno nemoćan.

Dva minuta prije isteka regularnih 45 minuta, Seržinjo Dest je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor Engleske. Pulišić je pokupio loptu, ali njegov udarac glavom sa sredine šestnaesterca je proletio malo pokraj lijeve stative protivnika.

Posljednja prilika u prvom dijelu igre, viđena je u prvom minutu nadoknade. Mejson Maunt je primio nisku loptu na ivici šestnaesterca i uputio dobar udarac u donji lijevi ugao golmana Meta Tarnera. Amerikanac je refleksnom odbranom spriječio njegov pokušaj, ostalo je 0:0 na poluvremenu.

Na isteku sata igre Timoti Vea je poslao nisku loptu u šesnaesterac “Gordog Albiona”, ali je engleska odbrana uspjela presjeći taj udarac i izbiti loptu van granica igrališta.

Već u 62. minutu najopasnijih igrač Amerike, Pulišić, je tukao snažno prema golu “Tri lava”, ali je požrtvovni odbrambeni igrač Engleske to blokirao.

Engleska niju uspijevala tokom cijelog meča da dođe do “daha” i uspostavi svoju igru. “Zvijezde i pruge” su sjajnom igrom pokazale da mogu da se nose protiv favorizovanog protivnika.

Pred kraj meča i Amerika je posustala, nedostajalo je malo i snage, a i sportske sreće da stvari budu mnogo komplikovanije u grupi. Ostalo je 0:0, a to znači da je u ovoj grupi i dalje sve otvoreno.

Slične novosti

Komentari