Home » Mala “Dara” nije zaboravljena: Biljana Čekić dobila stipendiju do kraja srednje škole

Mala “Dara” nije zaboravljena: Biljana Čekić dobila stipendiju do kraja srednje škole

Piše INFO

“Elektrokrajina” Banjaluka u narednih šest godina stipendiraće mladu glumicu Biljanu Čekić iz Kozarske Dubice, koja se proslavila ulogom Dare u filmu „Dara iz Jasenovca“.

Svaki mjesec od ovog preduzeća Biljana će dobijati 200 KM, sa stipendiranjem počeće već sada kada mlada Dubičanka pohađa osmi razred osnovne škole, a stipendista ovog preduzeća biće sve dok ne završi srednjoškolsko obrazovanje.

Inicijativa za ovaj vid pomoći potekla je od izvršnog direktora  za poslove podrške u Elektrokrajini Rodoljuba Topića koji je rekao da je Kozarska Dubica ponosna na ovu djevojčicu.

„Zahvaljujući našoj sugrađanki mladoj Biljani Čekić, a velikoj glumici, ime naše opštine na daleko se čulo. Zbog toga smo mi u “Elektrokrajini” odlučili da je podržimo u nastavku školovanja  stipendijom od 200 maraka koju će primati do punoljetstva“, kazao je Topić.

On je naglasio da ima mnogo talentovane djece, koju treba podržati i promovisati kroz lokalnu zajednicu.

„Biljana je na ponos svojoj porodici, rodbini, svom razredu, školi i čitavoj Republici Srpskoj. Ponosni smo svi u Kozarskoj Dubici, ona će sigurno i u budućnosti na najbolji način biti ambasador naše opštine“, istakao je Topić.

Ova stipendija Biljani i našoj porodici značiće mnogo, izjavio je Biljanin otac Radovan i zahvalio se preduzeću “Elektrokrajina” na podršci tokom  školovanja, piše rtvkd.

Riječi hvale uputila je i mlada Biljana koja kaže da će nakon osnovne i srednje  škole, gluma biti njen poziv.

„Predivno se osjećam još uvijek, život mi se promijenio preko noći. Svima sam zahvalna na čestitkama, porukama, kao i preduzeću Elektrokrajini na stipendiji za buduće školovanje“, izjavila je Biljana.

Ona je dodala da je tri mjeseca zbog snimanja u Srbiji odsustvovala iz škole, ali da je sve uspjela nadoknaditi te da će zasigurno upisati Fakultet dramskih umjetnosti.

„Gluma je nešto što se urezalo u meni, sve mi se jako svidjelo i želim da se bavim time u budućnosti“, dodaje mlada Biljana.

O filmu Dara iz Jasenovca i Biljani u ulozi Dare, još bruji region. Ona je sve oduševila svojom glumom, a ostavlja bez daha i sve one koji je lično upoznaju.

Slične novosti

Komentari