Home » Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

Piše INFO

Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Luku Lovru na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva vanbračne supruge koju je pokušao zapaliti.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je krivično djelo počinio 12. juna prošle godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, Lovre je u jednom trenutku bacio T.P. na krevet. U namjeri da se odbrani od nasilnika nesrećna žena pokušala je pobjeći iz stana, ali je optuženi polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć, a telefonom je pokušala pozvati V.G.

Lovre je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon, a T.P. je uspjela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali nije uspjela.
Prema navodima iz optužnice, Lovre je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Preplašena žena pobjegla je u kupatilo kako bi saprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama i zapalio ga.

Nakon svega, T.P. je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je zaključana u stanu i polivena benzinom, te da zove policiju. Lovre je ubrzo došao do T.P. i udario je šakom u lice govoreći joj “Pi**a ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Lovre je u svojoj odbrani naveo da nije namjeravao zapaliti suprugu, već sebe, a sve kako bi dokazao da je voli, a da je kobnog dana svađa uslijedila nakon što je vanbračnu suprugu pronašao da se kocka u lokalu na benzinskoj pumpi u Banjaluci.

Svađa je uslijedila po povratku u stan, a Lovre je priznao da je udario suprugu, ali ne i da je pokušao ubiti, kako je to opisano u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Slične novosti

Komentari