Home » Krunić: Neodgovoran odnos rukovodstva ERS doveo do haosa

Krunić: Neodgovoran odnos rukovodstva ERS doveo do haosa

Piše INFO

I pored tvrdnji republičkih zvaničnika, kao i direktora Elektroprivrede Republike Srpske da neće doći do poskupljenja struje, ipak je potvrđeno da ćemo od 1. januara plaćati skuplju električnu energiju.

Ovo je rekao član Predsjedništva PDP i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, Ljubiša Krunić. On tvrdi da je neodgovoran odnos rukovodilaca prema najvažnijem resursu Srpske doveo do haosa u elektro-energetskom sektoru. Krunić podsjeća da, iako se ne saopštava tačna cijena, spekuliše cifrom poskupljenja i od 20 odsto.

– Neodgovornost menadžmenta ERS, prekomjerno zapošljavanje, izvlačenje novca iz ovog preduzeća, predizborne aktivnosti vladajućeg režima, nakon izbora će plaćati građani koji su do izbora slušali priču o ekonomskom preporodu. Ko će se ekonomski preporoditi i na koje načine, ne znamo, ali narod to očigledno nije – navodi Krunić.

On kaže da smo od zemlje čiji je jedan od najznačajnijih resursa bila električna energija, postali zemlja koja daje milione na uvoz struje.

– Samo prošle godine je potrošeno oko 200 miliona KM na uvoz struje, čime su ERS i pridružena preduzeća postala nelikvidna i više se ne mogu ni kreditno zadužiti, što su do sada činili. Ko će vraćati njihove dugove, plaćati neodgovornost, neznanje i njihove izborne kampanje, odgovor ćemo dobiti vjerovatno već na januarskim računima za struju – poručuje Krunić.

Slične novosti

Komentari