Home » Kralj Čarls se obratio naciji: “Moja voljena majka bila je inspiracija i primer”

Kralj Čarls se obratio naciji: “Moja voljena majka bila je inspiracija i primer”

Piše INFO

Britanski kralj Čarls III obraća se naciji nakon smrti majke, kraljice Elizabete II.

Govorim vam danas sa osećanjem duboke tuge, rekao je kralj na početku obraćanja.

“Celog svog života, kraljica, moja voljena majka, bila je inspiracija i primer meni i celoj mojoj porodici. Dužni smo joj za njenu ljubav, naklonost, vođstvo i primer”, rekao je.

“Život kraljice Elizabete bio je dobro proživljen”, rekao je Čarls.

“Znam da njena smrt donosi veliku tugu mnogima od vas i tu tugu delim sa vama. Tokom poslednjih 70 godina naše društvo je postalo multikulturalno. Institucije države su se mnogo promenile. Ali uprkos svim ovim promenama, naše vrednosti su ostale i moraju ostati konstantne. Gde god da živite širom Britanije, služiću vam s poštovanjem i ljubavlju”, nastavio je.

“Neću više moći da se posvetim humanitarnim događajima koliko bih želeo. Moja žena će pošteno obavljati svoje dužnosti. Moj sin Vilijam sada preuzima moju bivšu titulu. Danas mu predajem titulu princa od Velsa. Uz Kejt uz njega, oni će nastaviti da inspirišu ljude i prevazilaze razlike u društvu”, rekao je.

“Želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan. Za nešto više od nedelju dana sahranićemo moju voljenu majku. U svojoj tuzi, moramo biti jaki. U ime cele moje porodice želim da vam kažem puno hvala na iskazivanju saučešća. Mojoj dragoj mami, dok počinješ svoj put da se pridružiš mom ocu… Hvala ti. Hvala vam što služite našoj naciji i državi”, rekao je Čarls.

Slične novosti

Komentari