Home » Kovačević: Dodik i SNSD su izdali samo put BiH ka NATO

Kovačević: Dodik i SNSD su izdali samo put BiH ka NATO

Piše INFO

Jedino što je skandalozno u činjenici da umjesto Komisije za NATO integracije BiH sada ima Komisiju za saradnju sa NATO savezom jeste koliko Mirko Šarović i SDS apsolutno ništa ne razumiju, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Kada je riječ o navodnoj izdaji o kojoj govori Mirko Šarović, moram da kažem da jedino što su Milorad Dodik i SNSD izdali jeste NATO put BiH. Izdali smo i Startegiju spoljne Mladena Ivanića u kojoj je on naveo da su Akcioni plan za članstvo u NATO /MAP/ i Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO /ANP/ dio konsenzusa u BiH i nešto sa čim niko nema problem, iako je godinu dana prije toga u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti”, istakao je Kovačević, navodi “Srna”.

On je pojasnio da činjenica da BiH danas ima Komisiju za saradnju sa NATO savezom umjesto dosadašnje Komisije za NATO integracije jasno pokazuje šta je Program reformi i da to nije ANP.

Kovačević je rekao da je ANP bio jedan od ključnih dokumenata koji je trebalo da vodi BiH ka NATO-u, a Program reformi taj put prekida, jer u njemu jasno piše da se članstvo u NATO ne prejudicira što znači da je ono prekinuto i u potpunosti ostavljeno po strani, dok se sada govori isključivo o saradnji.

“Mi iz Republike Srpske od početka govorimo da nemamo ništa protiv da kao i druge zemlje sarađujemo sa NATO, ali da ne želimo da budemo član tog saveza”, podsjetio je Kovačević

Slične novosti

Komentari