Home » Konaković o odluci Šmita: Veži konja gdje ti aga kaže

Konaković o odluci Šmita: Veži konja gdje ti aga kaže

Piše INFO

Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH nakon što je Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika ponovo namentuo izmjene Izbornog zakona rekao je da odluka nije dobra ali da je poštuje.

“Kako kažu, veži konja gdje ti aga kaže. Nisam sretan, ali ćemo učiniti sve da maksimalno zaštitimo izborni proces. Taj CIK bira članove biračkih odbora. Imamo određene sumnje zbog svih propusta ovog istog CIK-a u prošlosti”, rekao je Konaković.

On je naveo i da odluka Šmita nije baš muštuluk i da je ovaj CIK katastrofalan jer se radi o političkom tijelu sastavljenom od bivših savjetnika, političkih funkcionera.

“Ne mislim da ako je to Šmitova odluka da je dobra odluka, ali poštuje odluke”, rekao je Konaković, a prenose mediji u Federaciji BiH.

Podsjećanja radi, Šmit je ponovo izmjenio Izborni zakon BiH i nametnuo odredbu koja postojeći sastav CIK-a, odnosno njegove pojedine članove štiti od penzionisanja tako da će po svemu sudeći aktuelni sastav CIK-a sprovoditi Opšte izbore 2026. godine.

Slične novosti

Komentari