Home » Kod 49 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona

Kod 49 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona

Piše INFO

Kod 49 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 4. 7. 2022. u 9 časova
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 49 osoba.
Radi se o 26 muškaraca i 25 žena.
Prema mjestu prebivališta, 1. 7. 2022. godine, prijavljeno je 14 osoba iz Banjaluke, šest iz Bijeljine, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Višegrada, Laktaša i Šamca.

  1. i 3. 7. 2022. prijavljeno je 16 osoba iz Banjaluke, dvije iz Laktaša i po jedna iz Bijeljine, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Čelinca i Šipova.
    U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi, iz Prijedora.
    Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 112.564 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.385 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
    Republici Srpskoj, testirano je ukupno 427.190 osoba.
    Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 68, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 44, a u ostalim bolnicama 24. Na respiratoru su dvije osobe (UKC Republike Srpske).

Slične novosti

Komentari