Home » Kod 48 osoba u posljednja četiri dana, utvrđeno je prisustvo virusa korona

Kod 48 osoba u posljednja četiri dana, utvrđeno je prisustvo virusa korona

Piše INFO

Kod 48 osoba u posljednja četiri dana, utvrđeno je prisustvo virusa korona, 22. 11. 2022. godine u 9 časova
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja četiri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 267 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 48 osoba.
Radi se o 28 muškaraca i 20 žena od kojih je 13 mlađe, 13 srednje i 22 starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 18. 11. 2022. godine, prijavljene su po dvije osobe iz Banjaluke i Šamca, po jedna iz Bratunca, Dervente, Laktaša i Čelinca.

 1. i 20. 11. 2022. godine prijavljeno je 19 osoba iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, dvije iz Bijeljine, po jedna iz Vukosavlja, Gradiške, Zvornika, Srpca i Šipova.
  1. godine prijavljene su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Kozarske Dubice, po jedna iz Laktaša i Čelinca.
   Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, za posljednja četiri dana prijavljena su četiri smrtna slučaja. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Laktaša, Šipova i Doboja.
   Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 119.985 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.580 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
   U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 447.365 osoba.
   Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 89, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 62, a u ostalim bolnicama 27. Na respiratoru su tri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

Slične novosti

Komentari