Home » Knežević o Abazoviću: To je taj kudravi dječak, ne da Srbima da budu u Vladi Crne Gore

Knežević o Abazoviću: To je taj kudravi dječak, ne da Srbima da budu u Vladi Crne Gore

Piše INFO

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević izjavio je da se nada da danas neće biti smijenjen predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

“Bez obzira na sva dešavanja u posljednjih dana, mi se nadamo da će se dati šansa razgovoru i da se ne smijeni Bečić… Ukoliko dođe do smjene, mislim da su šanse za dogovor smanjene i tek nas čekaju tenzije”, kazao je Knežević za TV Prva.

On je istakao da bi bilo očigledno da je “dil sa DPS-om napravljen” ukoliko bi poslanici pokreta URA, čiji je lider vicepremijer Dritan Abazović, glasali za smjenu Bečića, inače “aktuelnog koalicionog partnera”.

Na pitanje da li je ovdje na pomolu povratak Mila Đukanovića na vlast, on je istakao da je to za njega “prekrajanja izborne volje građane”.

“Vidjeli ste da je za DPS prihvatljiv princip manjinske vlade i spremni su da razgovaraju sa Abazović, to je za nas prekrajanje volje građana. Apelujem na Abazovića da odustane od toga… Plašim se da sve drugo uvodi u građansku nestabilnost… Onaj ko misli da može da pravi koaliciju sa DPS-om i DF-om treba da završi u ludnici”, naveo je Knežević.

On je objasnio da nije sve u rukama Abazovića, odnosno da je dio toga “u rukama lidera SNP-a Vladimira Jokovića”.

Na pitanje ko je najveći neprijatelj Crne Gore, Knežević je objasnio da će to biti “oni ljudi koji će da prekrajaju volju građana”.

“Dritan Abazović je bio proglašen za srpskog heroja, da će zaštititi srpski jezik… To je taj kudravi dječak koji se u srpskim medijma predstavljao kao nacionalni heroj. Sada bih želio da mediji primjete da upravo taj kudravi dječak ne dozvoljava da politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori budu u novoj vladi, jer smatra da ćemo mi kao Srbi iz Crne Gore rušiti njen integritet i suverenitet”, naveo je Knežević, prenosi B92.

Slične novosti

Komentari