Home » Knežević: Izvinjavam se cijeloj Srbiji i srpskom narodu

Knežević: Izvinjavam se cijeloj Srbiji i srpskom narodu

Piše INFO

Skupština Crne Gore izglasala je juče rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Milan Knežević iz Demokratskog fronta kazao je jutros u razgovoru za TV “Prva” da niko od građana koji su glasali za promjene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanovića nije mogao da pomisli da će veći dio parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan.

“Osjećam izvjesnu dozu sramote iako sam glasao protiv te rezolucije. Želim da se izvinim cijeloj Srbiji i srpskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora”, kazao je Knežević.

Knežević je naglasio da su premijeru Krivokapiću još prije glasanja poručili da ako rezolucija o Srebrenici i smjena ministra Leposavića budu izglasani zajedno sa DPS-om, on više neće imati podršku DF-a i da ga više neće ni formalno smatrati za premijera.

Poslanici DF-a su juče napustili parlament, a svojim koalicionim partnerima Bečiću i Abazoviću, Knežević je poručio da ako odustanu od pravljenja dogovora sa DPS-om i pokažu spremnost za povratak na izvorne i izborne programske principe postoji mogučnost za obnavljanje odnosa.

Bilo kakvo ucjenjivanje i ponižavanje Srbije i srpskog naroda nije više opcija za Kneževića, koji kaže da su mjesecima unazad trpjeli nacionalna i identitenska i svaka druga poniženja od premijera Krivokapića i njegovih ministara koji povlači pogubne spoljnopolitičke poteze, a jučerasnjii događaji su kulminacija svega toga.

Lider DF-a se nada da će imati priliku da razgovara sa liderima parlamentarne većine, prije formalnog zahtjeva za smjenu Krivokapića, ali da je stav njegove partije da on svakako ne može da ostane na mjestu premijera, pošto je nakon jučerasnjeg glasanja, kako kaže, izgubio savaki legitemitet. Knežević je naglasio i da je legitimitet predsjednika skupštine Alekse Bečića, takođe, upitan pošto je njegova partija zajedno sa DPS-om glasala za rezoluciju.

On nije želio da spekuliše o mogućim nasljednicima Krivokapića, ali je rekao da u parlamentarnoj većini postoji veliki broj ljudi koji bi časno i odgovorno obavljali funkciju premijera.

“Ukoliko dogovora ne bude bilo, logičan put su novi izbori koje bi organizovala prelazna vlada, što bi bio posljednji prijedlog DF-a , pošto je to naša obaveza prema građanima koji su nam dali podršku i povjerenje”, zaključio je Knežević.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smijenjen je u Skupštini Crne Gore, koja je sinoć većinom glasova usvojila i rezoluciju o Srebrenici, na prijedlog opozicione Bošnjačke stranke.

Slične novosti

Komentari