Home » Karan: Mišljenje Komisije trasiranje puta ka stvaranju unitarne BiH

Karan: Mišljenje Komisije trasiranje puta ka stvaranju unitarne BiH

Piše INFO

Neobavezujuće mišljenje Venecijanske komisije nije ništa drugo nego trasiranje puta i realizovanje ideja unitarista s ciljem stvaranja “građanske”, čitaj unitarne BiH u kojoj će kojekakvi Komšići i Dunovići zastupati interese naroda kojima “pripadaju”, istakao je u izjavi profesor ustavnog prava Siniša Karan.

Na pitanje Srne da prokomentariše mišljenje Venecijanske komisije, po zahtjevu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, u kome se ističe da “etnička pripadnost ne smije biti korištena kao osnov za izbor sudija Ustavnog suda BiH”, profesor Karan je naglasio da je Ustavni sud BiH potpuno neskriveni mehanizam i oružje svih unitarista, dodavši da je na to upozoravano više puta iz Republike Srpske.

– Ta institucija, ako se može uopšte i nazvati institucijom, nanijela je veće zlo BiH, čak više i od svih onih stranaca i “međunarodnih” koji nam ovdje decenijama zagorčavaju život. Ovo najnovije mišljenje je katastrofalno i flagrantno kršenje ustavnog uređenja i ustavne strukture – ukazao je Karan.

On je naglasio da je Ustavni sud BiH postao otuđeni centar moći, vlast nad vlastima, očigledan primjer sudokratija, organ samovolje, ekspozitura velikobošnjačke majorističke politike, rušitelj dejtonskih, dogovorenih principa i rušitelj Ustava BiH, te predvodnik eliminacije pronađenog okvira zajedničkog života u multietničkoj konfederalno-federalnoj novonastaloj državnoj zajednici.

Slične novosti

Komentari