Home » Karadžiću ne daju računar da sprema reviziju postupka

Karadžiću ne daju računar da sprema reviziju postupka

Piše INFO

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić ni tri sedmice nakon prebacivanja iz Ševeningena u britanski zatvor ne može da radi na započetoj reviziji svog postupka, jer mu još nisu dostavljene lične stvari, zabilješke i dokumenta niti mu je odobreno da koristi računar, izjavila je njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević.
Ona je istakla da Karadžić u zatvoru na britanskom ostrvu Vajt nema sat, ne može još da raspolaže ni svojim novcem, jer mu ga nisu promijenili u funte, pa sa porodicom razgovara pomoću pozajmljenog novca na kartici za pozive.

“U početku je mogao da zove samo moj broj, a nedavno mu je odobreno da može da se javi još dvojici advokata, pravnom savjetniku i jednom unuku, od četvorice koliko ima”, rekla je Karadžićeva kćerka za beogradske “Večernje novosti”.

Ona je navela da mu je ograničen broj i trajanje poziva, između dva poziva mora da prođe nekoliko sati, a najduži razgovor koji je imala sa ocem trajao je deset minuta.

Prema njenim riječima, zbog nedostatka novca, ograničen je na zatvorske obroke, koji nisu u skladu sa ishranom koju bi morao da ima prema preporuci ljekara.

Karadžićeva kćerka ističe da, otkako je prebačen iz Ševeningena, njen otac još nije upoznat ni sa time koja sve prava ima u zatvoru jer to ne može da dobije da pročita.

“Mi sad tražimo da tamo angažujemo advokata koji će Radovanu pomoći da bude zaštićen i koristi sve što može od prava koja mu pripadaju”, navela je Jovičevićeva.

Prema njenim riječima, Karadžić je u zatvoru sam i ne sreće nikoga od drugih zatvorenika, a dobio je i prvo pismo od jedne srpske porodice iz Švajcarske, što ga je posebno obradovalo.

Putem kćerke Sonje, Karadžić je zahvalio onima koji su mu u subotu, 19. juna, čestitali 76. rođendan.

“Molim se za sve Srbe, za Srpsku i Srbiju, da im dragi Bog i Sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost, podare zdravlje, svaki napredak, slogu, srećan i spokojan život”, poručio je Karadžić.

Slične novosti

Komentari