Home » “Jelena Trivić predstavlja sve ono pozitivno što Dodik nije, niti ikada može predstavljati”

“Jelena Trivić predstavlja sve ono pozitivno što Dodik nije, niti ikada može predstavljati”

Piše INFO

Četiri godine „srpske reprezentacije“, kako ih je SNSD slavodobitno nazvao početkom mandata, nanijele su nemjerljivu štetu Republici Srpskoj, kaže narodni poslanik i potpredsjednik PDP, Igor Crnadak.

Nosanje zastave Republike Srpske iz hodnika u kabinet i obrnuto. Najave da će se na sjednice Predsjedništva BiH javljati video-linkom. Prihvatanje formiranja Savjeta ministara bez jednog srpskog ministra oko čega su mjesecima kasnije bošnjačke političke elite ucjenjivale. Prihvatanja nastavka puta BiH u NATO, a u isto vrijeme donošenje falsifikovanog dokumenta u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Potpuno prepuštanje vanjske politike Džaferoviću, Komšiću, Turkovićevoj i Alkalaju, što je dovelo Republiku Srpsku na najniže grane na međunarodnoj sceni od kada postoji, ali i masovno vraćanje srpskih diplomata iz diplomatsko-konzularnih predstavništava. Pokunjeno vraćanje u Sarajevo iako nije riješeno pitanje nametnute Inckove odluke. Fijasko sa vraćanjem nadležnosti. Petljanje u sve i svašta, pa i u medicinska pitanja tokom pandemije korona virusa u kojoj smo bili na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Afera „respiratori“ koji su se nabavljali iz njegovog kabineta, a prodavali Republici Srpskoj po deset puta višim cijenama. Mnogo galame, svađe, tenzija, sve to, i još mnogo toga, obilježilo je promašeni mandat Milorada Dodika na mjestu srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je Crndak.

– Iako su mnogi očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje i sada se, kandidaturom za predsjednika, poražen pokušava vratiti u institucije Republike Srpske. Pokušava, ali to će biti njegov konačni poraz – ističe Igor Crnadak.

Ako je Dodik, dodaje on, koji istini za volju ima preko trideset godina političkog iskustva i to na najvišim pozicijama i koji je neprikosnoveni šef režima, ovako diletantski postupao u Sarajevu i srozao Republiku Srpsku, šta onda tek očekivati od Željke Cvijanović?

– Uz dužno poštovanje, gospođa Cvijanović je ipak neko ko samo lojalno sluša Dodika, koga je on tokom čitave njene karijere instalirao na političke pozicije i koja nikada nije bila u prilici da se bori sa ozbiljnim „igračima“ ni u BiH, niti u inostranstvu. Član Predsjedništva BiH, što g-đa Cvijanović pokušava postati, zadužen je za vođenje vanjske politike, a njeni najveći “uspjesi” na tom polju su stajanje u publici na inauguraciji predsjednika Trampa, sastanak sa otpuštenim Trampovim savjetnikom koji je zbog prevara završio u zatvoru i prijem za prevaranta kojeg je, zajedno sa Dodikom, primila i predstavila kao velikog investitora iz Vijetnama – rekao je Crnadak.

On kaže da opozicija u izbore ide sa mnogo ozbiljnijom ponudom narodu Republike Srpske.

– Mi smo još krajem prošle godine, svjesni svih njenih kvaliteta, kandidovali Jelenu Trivić za poziciju predsjednika Republike Srpske. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, osoba koja je u političkim borbama pokazala hrabrost i umjeće. Gospođa Trivić je neko kome je zakon iznad svega, ko politiku ne vidi kao priliku za ostvarivanje ličnih interesa i bogaćenje, neko ko poštuje Ustav i odredbu da predsjednik odražava jedinstvo naroda. Ona nije neko ko će da galami bez podloge i osnova, ko će da dijeli i svađa narod. Nije neko ko je ikada u životu radio bilo šta bez da iza sebe ostavi izuzetne rezultate. Jelena Trivić zna šta je čast, dostojanstvo i ljubav prema svojoj zemlji i narodu. Ona predstavlja sve ono pozitivno što Milorad Dodik nije, niti ikada može predstavljati. Pored nje, imamo gospodina Šarovića, čovjeka koji je prošao golgotu, proganjan, zatvaran od strane predstavnika međunarodne zajednice sa kojima je Dodik tada sarađivao, ali koji se uvijek vraćao i uspješno obavljao svaku poziciju koja mu je povjerena. Ne moramo ići u dalju prošlost, neka se samo uporede rezultati gospodina Šarovića kao ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u prethodnom mandatu Savjeta ministara sa ukupnim rezultatima svih ministara iz čitave „reprezentacije“ u ovom mandatu i sve će biti jasno. Oni nude tandem za sebe i svoj režim, mi nudimo ljude za jaču Republiku Srpsku – poručio je Crnadak.

Slične novosti

Komentari