Home » Izvoz iz Republike Srpske povećan, uvoz smanjen

Izvoz iz Republike Srpske povećan, uvoz smanjen

Piše INFO

Republika Srpska je u periodu januar-februar ove godine ostvarila izvoz u vrijednosti od 580 miliona KM, što je za 6,6 posto više nego u istom periodu lani, a uvoz u vrijednosti 668 miliona KM, što je za 5,5 posto manje od istog perioda 2020, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.
Procenat pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 86,9 posto.

Najviše se izvozilo u Hrvatsku, i to u vrijednosti od 95 miliona KM, odnosno 16,3 posto, a u Italiju 81 milion KM ili 14 posto od ukupno ostvarenog izvoza.

U istom periodu najviše se uvozilo iz Srbije, i to u vrijednosti od 111 miliona KM, odnosno 16,6 posto, te iz Italije u vrijednosti 98 miliona KM ili 14,6 posto od ukupno ostvarenog uvoza.

Broj zaposlenih u industriji u Republici Srpskoj u periodu januar-februar ove godine, u odnosu na isti period lani, manji je za 3,1 posto.

U istom periodu u području vađenje ruda i kamena zabilježen je pad od 0,7 posto, u području prerađivačke industrije od 1,9 posto, a u području proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija od 11,3 posto.

Slične novosti

Komentari