Home » Izetbegović: Uvjeren sam da će proći otpor prema Danu nezavisnosti BiH

Izetbegović: Uvjeren sam da će proći otpor prema Danu nezavisnosti BiH

Piše INFO

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider najveće bošnjačke stranke Bakir Izetbegović obilježio je Dan nezavisnosti polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima u Sarajevu.

Nakon polaganja cvijeća kod Vječne vatre, Izetbegović je građanima Bosne i Hercegovine čestitao Dan nezavisnosti i poručio kako je “uvjeren da će svake godine se ovaj praznik sve više obilježavati”.

“Oni koji u ovom času imaju nekog otpora, uvjeren sam da će to proći”, rekao je on.

Prokomentarisao je kako je nažalost istina da jedan od predsjednika Bosne i Hercegovine ne priznaje današnji dan, ali da ipak u ovom trenutku ne želi teške riječi.

“Mislim da ćemo mi to s vremenom prevazilaziti, odlaskom jedne generacije. Normalno je voljeti ime zemlje u kojoj ste rođeni, cijeniti komšiju pored kojeg živite, s kojim ste odrasli, nije normalno imati probleme s komšijom. Nije normalno negirati genocid, negirati istinu, nije normalno slaviti ratne zločince. Nadam se da mladi ljudi koji dolaze neće biti takvi”, zaključio je on.

Odgovarao je i na pitanja novinara o vakcinama, odnosno kašnjenju sa imunizacijom u Federaciji BiH.

“Mislim da će se riješiti i to ovih dana. Sve zemlje u isto vrijeme traže istu stvar i tada se mora desiti da dođe do problema, da oni koji imaju više utjecaja prije i u većem broju dođu do vakcina”, kazao je.

Mezarje Kovači kao i spomen-obilježje Vječna vatra posjetili su danas i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Slične novosti

Komentari