Home » Ilić: Šmit nastavlja sa provokacijama

Ilić: Šmit nastavlja sa provokacijama

Piše INFO

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić rekao je da je Kristijan Šmit izgubio politički i lični kredibilitet i da su ovo njegovi konačni potezi kada je u pitanju frustracija prema Republici Srpskoj i njenim građanima.

Komentarišući dolazak Šmita u Banjaluku, a potom i u Potočare, Ilić je rekao da Šmit nastavlja sa idejom provokacija i pokušajima da izazove reakcije političara ili građana Srpske.

  • Ovakvi njegovi potezi ne čude kad uzmemo u obzir šta je sve radio do sada – rekao je Ilić u Jutarnjem programu RTRS-a.

Govoreći o optužnici protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, Ilić je rekao da je riječ o političkom, a ne pravnom potezu, ističući da je smiješno teretiti nekoga zato što je izvršavao svoje ustavne i zakonske obaveze.

  • Podizanje i potvrđivanje optužnice predstavlja pokušaj destabilizacije Republike Srpske i BiH i slabljenja uticaja Dodika i partije koju vodi – smatra on.

Ilić je naglasio i da bi nametanje zakona o imovini bio kraj BiH.

  • Republika Srpska ima svoju imovinu, to je i Dejtonskim sporazumom potvrđeno, svaki pedalj Republike pripada njenim građanima i ne može niko doći i to oteti – rekao je Ilić.

Kada je riječ o odnosima opozicije u Srpskoj i Šmita, Ilić je rekao da je očito da su tu obje strane imale prevelika očekivanja.

  • Šmit je od njih očekivao da imaju snagu i kapacitet da pobijede na izborima, a kada se to nije desilo, odustao je od njih – naveo je Ilić.

Slične novosti

Komentari