Home » Ilić o gradskom zemljištu za zgradu UIO BiH “Stanivuković želi još jednu političku priču”

Ilić o gradskom zemljištu za zgradu UIO BiH “Stanivuković želi još jednu političku priču”

Piše INFO

Skupština grada Banjaluka jedina može da dodijeli zemljište i svima je jasno da gradonačelnik Draško Stanivuković nema takvu ambiciju, već želi da napravi još jednu političku priču, izjavio je danas predsjednik gradske Skupštine Mladen Ilić.

Povodom izjave Stanivukovića da će dodijeliti zemljište za izgradnju zgrade Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, moram da kažem da je Skupština grada Banjaluka jedina koja može da dodijeli bilo kakvo zemljište, odnosno da raspoređuje imovinu grada – rekao je Ilić za Alternativnu televiziju.

On je istakao da je jasno da Stanivuković nema takvu ambiciju, već da napravi još jednu političku priču o toj temi.

– Malo je degutantno i ironično da je čovjek, koji je takoreći zabranio republičkim institucijama, odnosno institucijama Srpske u gradu Banjaluka da budu u prostorijama, odnosno ne daje im te prostore po posebnoj namjeni, nego želi da plaćaju po punoj cijeni, isključivo zbog političkog revolta prema republičkim institucijama, sada jednoj instituciji koja je na nivou BiH želi nešto da pokloni – kaže Ilić.

On je podsjetio da je riječ o iznosu koji je veći od nekoliko miliona maraka.

– Na taj način žalimo se i pravimo određene ustupke kada je riječ o novoj gradskoj administraciji, da nema dovoljno novca za razne projekte, a sad želimo nekome da poklonimo nekoliko miliona – dodao je Ilić.

Predsjednik Skupštine grada ocijenio je da je bitno da se svi bave pozicijama za koje su izabrani.

– Mislim da je važno da se držimo pozicija koje obavljamo, a to je u ovom momentu i Stanivukovićeva i moja lokalni nivo grada Banjaluka, ne treba voditi neke politički ratove sa nekim nevidljivim protivnicima u ovom slučaju – rekao je Ilić.

Stanivuković je rekao da je grad Banjaluka spreman da pokloni zemlju za izgradnju nove zgrade UIO BiH.

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović, koji je i lider ove stranke, nedavno je kritikovao Upravu za indirektno oporezivanje BiH koja je tražila da joj se odobri dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade.

Borenović je tada rekao da je zahtjev koji je uputila UIO Savjetu ministara “krajnje drzak i neosnovan”.

Slične novosti

Komentari