Home » I predsjednika Skupštine očekuje kazna od 1.000 KM: Ilić tvrdi da je prijavio promjenu mjesta izolacije i da će pravdu potražiti na sudu

I predsjednika Skupštine očekuje kazna od 1.000 KM: Ilić tvrdi da je prijavio promjenu mjesta izolacije i da će pravdu potražiti na sudu

Piše INFO

Još jedan član gradskog parlamenta je promijenio lokaciju boravka tokom izolacije i zbog toga mu sljeduje novčana kazna od 1.000 KM, a prema saznanjima Srpskainfo, ovaj put se radi o predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću.

Prema nezvaničnim informacijama, Ilić je otišao u Krupu na Vrbasu, jer mu je otkazalo grijanje u kući i navodno se jutros javio HES-u.

– S obzirom da mu HES nije ni izdao rješenje, a nije se javio kontrolnom organu odnosno komunalnoj policiji, Ilić je prekršio mjere izolacije i biće izdan prekršajni nalog od 1.000 KM – poručio je dobro obaviješten izvor.

Kontaktirali smo Ilića kako bi smo provjerili istinitost ovih informacija.

On je za Srpskainfo potvrdio da se nalazi u Krupi na Vrbasu, a ne na adresi u Banjaluci na kojoj inače živi.

– Jutros sam nazvao HES i zamolio da mi odobre da promijenim lokaciju prebivališta za danas zbog ličnih razloga. Oni su objasnili da će uputiti obavještenje gradskoj komunalnoj policiji i inspekciji da sam promijenio lokaciju i da mi je dozvoljeno da je promijenim – kazao je Ilić za Srpskainfo, dodavši da je nakon toga otišao u Krupu na Vrbasu.

Kaže da je kasnije primio poziv od čovjeka koji se predstavio kao komunalni policajac.

– Jasno je shvatio da sam u Krupi na Vrbasu i rekao da nema nikakvih problema, da se zahvaljuje na javljanju, te da će vidjeti da li će neko od komunalnih policajaca doći u Krupu na Vrbasu da provjeri gdje sam u izolaciji –naveo je Ilić.

Kaže da sve ovo što se dešava predstavlja maltretiranje koje je “ispod svakog nivoa”.

– Oni se mogu pozivati na bilo kakve prekršajne naloge, mada bih volio da se imenom i prezimenom predstave oni koji predstavljaju nezvanične izvore na koje se mediji pozivaju. Rado ću platiti za sve što sam kriv ali u ovom slučaju bojim se da će tako nešto morati sud da dokaže. Neću prihvatiti takav prekršajni nalog, zato što nije u skladu sa zakonom. Jasno sam od HES zatražio dozvolu da promijenim prebivalište, oni su mi to dozvolili i zamolili me da idem ličnim automobilom na drugu adresu, te da ne koristim javni prevoz. Ispoštovao sam sve što je od mene traženo – naglasio je Ilić za Srpskainfo.

Smatra da sve ostalo pokušaj “političke hajke”.

– Ti ljudi, koji su postali komunalni policajci dok je SNSD bio na vlasti, sada su bili prvi koji su krenuli u nekom drugom pravcu. Isto tako kako su se jednom mijenjale stvari u Banjaluci, mogu opet da se promijene, pa bih volio da vidim kako će se onda ti ljudi ponašati – upozorio je Ilić.

Podsjetimo, u utorak je prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka jer je utvrđeno da je šef Kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić pozitivan na koronu. Nakon toga je urađeno testiranje svih prisutnih, a rezultati su pokazali da je još šest lica pozitivno, među njima i tri odbornika. Nakon toga je odlučeno da svi učesnici sjednice, iako su imali negativan test, trebaju biti u izolaciji, koja, u zavisnosti od slučaja, traje i do 10 dana.

Slične novosti

Komentari