Home » Glasali kandidati za gradonačelnika Doboja: Jerinić siguran u pobjedu

Glasali kandidati za gradonačelnika Doboja: Jerinić siguran u pobjedu

Piše INFO

Kandidati za načelnika Doboja Boris Jerinić (SNSD) i Cvijan Filipović (SDS) glasali su na svojim biračkim mjestima, a dosta uvjereniji u pobjedu bio je Jerinić koji je poručio da najavljivanog “desanta na Doboj” protukandidata neće biti.

Jerinić je glasao u Osnovnoj školi Sveti Sava u Doboju, a nakon obavljene građanske dužnosti je najavio i sigurnu pobjedu.

“Obavio sam svoju građansku dužnost na ovim ponovljenim izborima, ali moram se osvrnuti na najavljivani desant na Doboj i poručiti da ćemo pobijediti, a desant neka provode u nekom drugom gradu”, kazao je Jerinić.

Dodao je da će to građane nažalost koštati jer “15 dana članovi desanta spavaju i jedu u Doboju”.

“Ovo je dobar grad, dobrih domaćina i ovdje desant nije potreban. Danas je vrijeme građanske volje i građani će birati svoju vlast. Imat ćemo stabilnu skupštinu i idemo naprijed”, dodao je Jerinić.

Filipović je svoju građansku dužnost obavio u dobojskoj gimnaziji, a građane je pozvao da iskoriste lijepo vrijeme i glasaju.

“Očekujem velik izlazak građana na izbore. Dan je lijep i za kafu, ali i za glasanje. Ovoga puta će u Doboju biti održani demokratski izbori, a sutra će svanuti nova demokratija i novi procesi”, kazao je Filipović.

Ponovljeni izbori u Doboju se održavaju danas nakon što je Centralna izborna komisija poništila rezultate novembarskih izbora u ovom gradu zbog nepravilnosti na sam izborni dan.

Jutros su CIK BiH i Kolicija Pod lupom izvijestili da za sada nije bilo većih nepravilnosti na biračkim mjestima te da je ovaj put u Doboju svim posmatračima dozvoljen pristup, a što prošli put na izborima nije bio slučaj.

Slične novosti

Komentari