Home » Evo ko sve ima pravo na 100 KM

Evo ko sve ima pravo na 100 KM

Piše INFO

Onlajn registracija mladih za jednokratnu novčanu pomoć od 100 maraka počinje sutra, potvrđeno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Naveli su da je cilj dodjele jednokratne novčane pomoći poboljšanje materijalnog položaja mladih u Republici Srpskoj i ublažavanja posljedica djelovanja inflacije.

– Jednokratnu novčanu pomoć prijavom na aplikaciju inp.vladars.net mogu da ostvare mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1. jula 1993. do 1. jula 2006. godine – podvukli su u Ministarstvu finansija RS.

Prilikom podnošenja prijave u aplikaciju je potrebno unijeti lične podatke: ime i prezime, matični broj, broj tekućeg računa, naziv banke u kojoj je račun, te označiti mjesto prebivališta.

Ko može da dobije ovu pomoć definisano je Odlukom Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj koja je donesena na sjednici održanoj 23. juna, a objavljena u Službenom glasniku u četvrtak, 30. juna.

Podaci će biti tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, te kao takvi neće biti korišteni u druge svrhe.

Novac za isplatu jednokatne novčane pomoći obezbijeđen je rebalansom budžeta za 2022. godinu, a isplata će početi sukcesivno po zaprimanju prijava.

Slične novosti

Komentari