Home » Dragišić: “Odnos prema borcima je odnos prema Republici Srpskoj”

Dragišić: “Odnos prema borcima je odnos prema Republici Srpskoj”

Piše INFO

Marinko Dragišić, poslanik Ujedinjene Srpsle i predsjednik odbora za boračko invalidsku zaštitu , učestvujuci u raspravi na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske posvećenoj statusu boračkih organizacija, izjavio je da boračko pitanje ne smije ostati pod tepihom, i kako su pokretana pitanja povećanja plata i penzija,isto tako je potrebno pokrenuti i pitanja povećanja izdvajanja za boračke kategorije.

Dragišić dodaje da je odnos prema borcima je odnos prema Republici Srpskoj, te da je boračka populacija dala nemjerljiv doprinos stvaranju i odbrani Republike Srpske.
“Ono sto je veoma vazno je da to ne bude povod za nove podjele i politička nadmudrivanja, već da zajedno sa Vladom i resornim ministrom pristupimo traženju najboljih i zajedničkih rješenja. Treba da vidimo kolike su mogućnosti Vlade da dodatno pomogne ovoj populaciji i da li se i koliko sredstava jos može izdvojiti za početak. Da to bude realno i ostvarivo i da svake godine ta izdvajanja povećavamo a samim tim oblast boračko invalidske zaštite unapređujemo” izjavljuje Dragišić.


U protivnom, svake godine ce se pokretati ista pitanja, jedni podilaziti a drugi zloupotrebljavati boračku populaciju bez ikakvih rezultata. Pozivam sve da budemo ozbiljni i realni ljudi, bez politikanstva, prepucavanja i podjela jer smo jedinstvom i slogom stvarali Republiku Srpsku – zaključuje Dragišić

Slične novosti

Komentari