Home » Dodik: Zapad neće promijeniti stav srpskog naroda prema Rusima

Dodik: Zapad neće promijeniti stav srpskog naroda prema Rusima

Piše INFO

Zapad neće moći da primijeni stav srpskog naroda prema Rusima, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je u intervjuu za TASS rekao da zapadne zemlje žele da nametnu Srbima svoje stavove i da ih “kazne sankcijama”.

  • Međutim, ponosan sam na Republiku Srpsku i Srbe uopšte, zbog načina na koji reaguju na ovo, i ne mislim da postoji način na koji Zapad može da promijeni mišljenje Srba o ruskom narodu, bilo to prinudom ili bilo kojim drugim sredstvima – naglasio je Dodik.

Dodik je za TASS komentarisao sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je održan 21. februara u Kazanju.

  • Za mene je čast da se sastanem sa predsjednikom Putinom i da pokažem naše prijateljstvo. On nas je uvijek podržavao, jer je ovo prijateljstvo, dobar odnos i /postoji/ razumijevanje između /dva/ naroda, između lidera – naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske dodao je da postoji pritisak koji dolazi sa Zapada, koji pokušava da okrene sve protiv Rusije, ali da se Srpska neće okrenuti protiv Moskve.

PUTIN SPRIЈEČIO RASPAD RUSIЈE

Ruski predsjednik Vladimir Putin spriječio je raspad Rusije kada je došao na vlast prije više od dvije decenije, izjavio je predsjednik Republike Srpske.

  • Bojim se da bi se, da se Putin nije pojavio da upravlja društvom, Rusija raspala na pet do šest država kojima bi se lako moglo manipulisati, što bi dovelo do međuetničkog sukoba – rekao je Dodik u intervjuu za TASS.

Predsjednik Srpske opisao je Putina kao “pravog čovjeka i pravog državnika i predsjednika, čovjeka koji voli svoju zemlju i svoj narod”.

Dodik je podsjetio da je imao nekoliko sastanaka sa Putinom i da ruski lider nikada nije postavljao bilo kakve neprimjerene zahtjeve srpskom narodu.

  • On je osoba koja se posvećuje ljudima, dobrim ljudima. Što se tiče neprijatelja, prema njima se uvijek treba odnositi neprijateljski – dodao je Dodik.

Slične novosti

Komentari