Home » Dodik: Republika Srpska – svetinja i najveći uspjeh srpskog naroda

Dodik: Republika Srpska – svetinja i najveći uspjeh srpskog naroda

Piše INFO

Republika Srpska je najveći uspjeh srpskog naroda u posljednjih 40 godina, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Najveći dio njene istorije ona za mene glasa da je vodim. To je zato što ljudi znaju da sam spreman da trpim i sankcije, i pritiske, i prijetnje i da nikada i ni po koju cijenu neću odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa – naše Republike Srpske – poručio je Dodik u objavi na Iksu.

Kritikovao je opoziciju.

  • Neke stvari se prosto nikada ne mijenjaju. Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, gubitnici iz opozicije mrze mene i sve što radim. I možda se nekada dese čuda, Borac osvoji Ligu šampiona, BiH pobijedi na Evroviziji, ali njihova mržnja ostaće trajna – rekao je Dodik.

Istakao je da mrziti Milorada Dodika nije politika.

  • To je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo. Dame i gospodo iz opozicije, nijednim zakonom koji SNSD usvoji Republika Srpska ne slabi, nego jača. Da nije tako, ne bi bilo tako glasno vaše ćutanje kada Šmit nasrće na nas i mene lično ili sramotni vaši zahtjevi i očekivanja od stranaca da vas dovedu na vlast kada to već neće srpski narod na izborima – naveo je Dodik.

Posljednji motiv za izlive mržnje i demonstraciju neznanja je usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

  • Moram priznati, uspjeli su uspostaviti jasnu disproporciju – što je njihova mržnja veća, broj osvojenih glasova je manji. Kako i gdje ovi nesrećnici u njemu vide prenos nadležnosti, Bog će ga znati. Za mene kao političara je dobra okolnost kad imam opoziciju kakvu imam. Međusobno posvađana i bez ikakvog plana i programa, osim mržnje prema meni, ne predstavlja nikakav izazov u političkoj areni – naveo je Dodik.

Kaže da mnogi političari koji ne misle o svom narodu i nemaju viziju dalju od mandata bili bi zadovoljni zbog toga.

  • Ovako, dijelim razočaranje velikog broja Srba u Republici Srpskoj zbog toga na šta nam liči opozicija – zaključio je Dodik.

Slične novosti

Komentari