Home » Dodik: Krišto unosi hitnoću tamo gdje nema potrebe

Dodik: Krišto unosi hitnoću tamo gdje nema potrebe

Piše INFO

Nakon što je Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Oliveru Varheljiju, evropskom komesaru za proširenje navela da će na predsojećoj sjednici Savjeta ministara BiH biti i zakon o Sudu BiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je da je Krištova sklona da unosi hitnouću tamo gdje za time nema potrebe.

On je rekao da će zakon o Sudu BiH biti podržan samo ako srpska strana bude saglasna, navodeći da Krišto ne bi trebala da rizijuke odnose u okviru partnerstva na nivou BiH i to učini unilateralnim.

Dodik je podsjetio da su na prethodnom sastanku partnera na nivou vlasti u BiH u Mostaru oni koji rade u Savjetu ministara rekli da imaju obećanja iz Evropske komisije da je dovoljno da se usvoje zakoni o sukobu interesa i o državnoj službi.

“I jedno i drugo je urađeno – šta sad hoće? Možemo usvojiti zakon o sudovima, ali sjedište mora da bude u Banjaluci i Sud BiH ne može da sudi po zakonima Republike Srpske i ne može da izuzima predmete iz Srpske. Takav zakon ćemo prihvatiti”, rekao je Dodik.

Slične novosti

Komentari