Home » Dodik: Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke

Dodik: Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke

Piše INFO

Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke. Kada se uvažavaju interesi svih naroda, kompromisi su logična posljedica, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Usvajanjem Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine 2024 – 2026. i Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, ispunjene su još dvije obaveze Bosne i Hercegovine na evropskom putu. Republika Srpska je sve vrijeme bila posvećena tom cilju. Sve što se pokazalo uspješnim u zemljama ЕU, za nas je uvijek bilo prihvatljivo”,rekao je Dodik.

Dodik kaže da su poštovanje i njegovanje različitosti temelj evropskog jedinstva.

Poštovanje i njegovanje različitosti temelj je evropskog jedinstva. Poštovanje činjenice da prava jednih prestaju gdje počinju prava drugih, temelj je evropskih odluka. Zato je poštovanje birača, institucija, Ustava i nadležnosti u BiH evropsko pitanje. Zaštita sopstvenih interesa i usaglašavanje s interesima drugih je mehanizam efikasnog funkcionisanja”, naveo je Dodik i dodao.

“Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima”, riječi su Mome Kapora, jednog od najumnijih ljudi rođenih na ovim prostorima.

“Kada nam mišljenje i sud naroda koje predstavljamo i koji su nas izabrali budu najbitniji, a impresije stranaca sporedne, BiH će izaći iz ćorsokaka na evropski put. Tada će i oni pokazati poštovanje prema nama, ističe Dodik.

Slične novosti

Komentari