Home » Dodik: I ubuduće dobri odnosi Srpske i Rusije

Dodik: I ubuduće dobri odnosi Srpske i Rusije

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je austrijske novinare koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču više interesovao njegov prijateljski odnos sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom nego evropski put BiH, što je bila tema diskusije, ali da im je prenio jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti.

Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Evropljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču – naveo je Dodik na Instagramu.

On je istakao da je na panelu ponovio i stav da u Republici Srpskoj očekuju da nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda BiH odu strane sudije.

  • Tokom sedmice održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač sa EU treba da bude iz Republike Srpske – naveo je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a je u objavi na društvenim mrežama podsjetio i na zajedničku posjetu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem selu Pambukovica kod Uba, na prisustvo osmomartovskim proslavama u organizaciji aktiva žena SNSD-a širom Republike Srpske, kao i na svoju rođendansku proslavu sa porodicom i prijateljima.

Slične novosti

Komentari