Home » Dodik i njegovi sledbenici sve rade da OHR ostane u BiH

Dodik i njegovi sledbenici sve rade da OHR ostane u BiH

Piše INFO

Ova vlast u Republici Srpskoj, ali ništa nije bolje ni u drugom dijelu BiH, sklona je da se igra nacionalnim osjećanjima i stvaranju nacionalne iluzije za narod”, kazao je član Predsjendištva SDS Vukota Govedarica.

komentarišući današnju posebnu sjednicu NSRS, koja je održana na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o radu visokog predstavniku i potrebi zatvaranja OHR-a u BiH, Govedarica je u programu N1 rekao da u urušenom sistemu kao što je u Republici Srpskoj nije za očekivati da se bavimo najznačajnijim temama za građane.

On je rekao da je slično i u drugom dijelu BiH.

-Upravo ovako ponašaće se vlast, Dodik i njegovi sledbenici, ako želimo da OHR ostane u BiH – kazao je Govedarica, dodajući da će posledica svega ovog biti destabilizacija BiH.

Prema njegovim riječima, Dodik i njegovi sledbenici rade sve, ne da ode OHR nego da ostane u BiH.

“Ovo je još jedan korak dalje od stranih direktnih investicija. Recimo Srbija je prošle godine ostvarila četiri milijarde  investicija, dok smo mi imali nekoliko desetina miliona evra”, rekao je Govedarica i naveo da se nerealno predstavljamo da smo neki faktor koji će lako da se obračuna sa OHR-om.

“Ono što je najtragičnije ne znam koliko puta treba da se dogodi Srbima ovakva sjednica skupštine i da se sve završi za dva tri dana tako što zaboravimo šta smo to zaključili”, kazao je Govedarica, navodeći da je takvih slučajeva bilo da se donesu zaključci i da ih ne poštuju predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

On je to ilustrovao i sa zaključcima oko Ustavnog suda BiH oko učešća stranih sudija u radu tog suda koji se ne poštuju.

“To pokazuje da je to besmisleno i da je to sve jedna farsa za narod koga je sve manje u ovoj zemlji i koji teško živi”, kazao je Govedarica.

Upitan da li će ovim predsjednik NSRS biti bliže sankcijama s obzirom na ultimatum, koji ima od visokog predstavnika zbog povelja haškim optuženicima, Govedarica je rekao da ima osjećaj da “Dodik gura Čubrilovića u još veći ambis”.

Slične novosti

Komentari