Home » DOBOJ: Prvi Međunarodni juniorski ITF turnir u organizaciji Teniskog kluba Doboj

DOBOJ: Prvi Međunarodni juniorski ITF turnir u organizaciji Teniskog kluba Doboj

Piše INFO

Prvi Međunarodni juniorski ITF turnir, kojeg je organizovao Teniski klub Doboj, ulazi u završnicu. Danas su odigrani polufinalni mečevi, a finale je na programu sutra.Teniski klub Doboj je po prvi put organizator Međunarodnog ITF turnira za juniore do 18 godina. 125 mladih tenisera i teniserki iz više od 30 zemalja svijeta učestvovalo je na ovom turniru. U muškoj konkurenciji prvi nosilac je bio domaći igrač Andrej Nedić. Opravdao je ulogu favorita. Nedić je u polufinalu savladao Mateja Dodiga iz Hrvatske, a u finalu će se sastati sa Austrijancem Paulom Werrenom. I u drugom finalu BiH ima predstavnika. Finale je izborila teniserka Suana Tucaković iz Sarajeva.– Na turniru je učestvovalo 16 igrača iz BiH, što je jako lijep broj. Cilj ovakvih turnira i jeste da našoj djeci pružimo šansu, izjavio je Dragan Dragičević, direktor Turnira.

Teniski klub Doboj do sada je bio organizator 14. izdanja međunarodnog ITF turnira.Po prvi put od kada klub postoji u jednoj godini biće održana tri međunarodna turnira.Jedna je ovaj junioski,a preostala dva biće održana u julu i septembru.– Za deset dana počinje ITF seniorski turnir. Nagradni fond turnira je 15.000 dolara. U septembru će biti Međunarodni juniorski teniski turnir za učesnike do 16 godina- rekao je Miodrag Marković , predsjednik Skupštine TK Doboj.

Svesrdnu pomoć klubu pruža Gradska uprava Doboj.– Mogu slobodno reći da je Teniski klub ambasador našeg grada. Njihova predanost klubu i ovim mladim teniserima koji već imaju zapažene rezultate svakako je nešto veliko za grad Doboj– izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Finalni mečevi počinju sutra u 10.00 časova.Turnir se boduje se za Juniorsku ITF listu.Pobjednici osvajaju po 30 bodova, a finalisti po 18 bodova.Teniski klub “Doboj” je jedan od najuspješnijih teniskih kolektiva u regionu, a već čitavu deceniju igrači kluba su u samom vrhu tenisa u BiH. Šampioni su države u svim starosnim kategorijama.Po prvi put i seniorski državni prvak dolazi iz Teniskog kluba Doboj.

Slične novosti

Komentari