Home » DNS je “trn u oku” i onima u vlasti, ali i u opoziciji

DNS je “trn u oku” i onima u vlasti, ali i u opoziciji

Piše INFO

“Mi smo trn u oku mnogima”, kazao je Nešić, objašnjavajući da ih komentarišu podjednako i oni u vlasti i u opoziciji”

Prije šest mjeseci trebalo je razgovarati o nabavci vakcina protiv Kovida 19, rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić,gostujući u emisiji Puls BN TV.

On je pohvalio potez predsjednika Srbije, koji je donirao 5.000 doza vakcine BiH. 

“Ponosan sam na predsjednika Srbije koji je učinio taj potez bez obzira na sve razlike iz prošlosti i zbog njegovog pogleda u budućnost”, rekao je Nešić, gostujući u emisiji “Puls” BN TV.

On je pohvalio i članove Predsjedništva BiH koji su se zahvalili Vučiću na poklonjenim vakcinama.

“Nije mi jasna ministarka inostranih poslova Bisera Turković, koja je to prokomentarisala da su to vakcine za siromašne, a  ona je ministarka jedne od najsiromašnijih zemalja u svijetu. Umjesto što kritikuje predsjednika Srbije, ja bih je upitao šta je to ona uradila i gdje su njene veze da obezbijedi da BiH dobija na vrijeme vakcine protiv kovida 19”, kazao je Nešić.

I na polju nabavke vakcina, kaže on, BiH se pokazala da nije ozbiljna država.

Govoreći o stanju u DNS, koji je izašao iz vlasti u opoziciju, Nešić je rekao da je DNS najvitalnija politička opcija opozicije i da žele da stanje u Republici Srpskoj mijenjaju na bolje.

“Mi smo trn u oku mnogima”, kazao je Nešić, objašnjavajući da ih komentarišu podjednako i oni u vlasti i u opoziciji”. 

Na pitanje da li se sebe vidi kao budućeg predsjednika RS, Nešić odgovara: 

“Ako dobijem povjerenje DNS i ako uspijem da obezbjedim široki front za izbor predsjednika Republike Srpske spreman sam da taj teret nosim. Imam dovoljno hrabrosti i smatram da sam kompletna ličnost da mogu da iznesem tu utakmicu. Ako budem kandidat za predsjednika Republike Srpske pobijediću”, kazao je Nešić.

Komentarišući sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Satlerom i američkim ambasadorom Erikom Nelsonom, Nešić je rekao da BiH nije ništa uradila na pitanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije što je uslov za otvaranje pregovora o pridruživanju EU.

On je i ovom prilikom ponovio da prenosa nadležnosti s entiteta na državni nivo ne smije biti, naglašavajući da DNS nikada nije učestvovao u prenosu nadležnosti s Republike Srpske na BiH.

Slične novosti

Komentari