Home » Đukanović: Joanikije krsti goveda; Knežević: Milo da bude prvi u redu

Đukanović: Joanikije krsti goveda; Knežević: Milo da bude prvi u redu

Piše INFO

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, izvrijeđao mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija poručivši mu da besposlen pop i goveda krsti.

Đukanovićeva izjava podigla je prašinu, a među prvima je u odbranu mitropolita stao Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, koji je na to odgovorio da on prvi treba da stane u red za krštenje.

Komentarišući izjavu mitropolita Joanikija da je puno toga naučio od srpskog istoričara Aleksandra Rakovića (koji Crnogorce naziva separatistima), Đukanović je kazao: “Besposlen pop i goveda krsti. Teško je tu nešto pametno prokomentarisati. Dobro je da sam čuo da postoji makar još jedan čovjek na planeti kome trucanja kvaziistoričara mogu biti inspiracija. Sramota je takvu osobu nazivati istoričarem, a još veća je da bilo ko od odgovornih ljudi u tome može pronalaziti uzor za definisanje svojih stavova”, naveo je Đukanović.

U odbranu crkvenog lica prvi je ustao Knežević, koji je poručio crnogorskom predsjedniku da, ako je tačno da besposlen pop i goveda krsti, onda on prvi treba da bude u redu za krštenje.

“Ako je tačna Đukanovićeva teza da besposlen pop i goveda krsti, onda je Milo trebalo prvi da bude u redu za ‘krštenje'”, napisao je jedan od lidera DF na društvenoj mreži Twitter.

Sa druge strane, iz Mitropolije juče nisu htjeli da se zvanično oglašavaju, samo je jedan od viđenijih sveštenika prokomentarisao za Kurir list da “pas laje, vjetar nosi”.

Slične novosti

Komentari