Home » Đokovićev otac: Novak je već iznad Rogera Federera i Rafaela Nadala

Đokovićev otac: Novak je već iznad Rogera Federera i Rafaela Nadala

Piše INFO

Novak Đoković je nedavno osvojio 18. Grand Slam titulu na Australian Openu te se tako dodatno približio Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu i učinio GOAT (najveći svih vremena) utrku još uzbudljivijom, iako je za oca srbijanskog asa Srđana ta trka već gotova.

Sa osvojenih 18 Grand Slam titula, 36 Mastersa i rekordnim brojem sedmica provedenih na broju 1, Novak je po Srđanovom mišljenju već najveći igrač svih vremena, pogotovo ako u ostatku sezone osvoji zlatnu olimpijsku medalju i još dva Grand Slama.

Srđan je također pohvalio Gorana Ivaniševića i poboljšanja koja je unio u Novakov servis, što se vidjelo na Australian Openu gdje je Novak pogodio više od 100 asova.

“Mislim da imate pogrešno pitanje. Novak nema tendenciju, već je najbolji svih vremena. Prema broju sedmica provedenim na prvom mjestu te međusobnim mečevima s Nadalom i Federerom i broju osvojenih Masters naslova. Nedostaje mu olimpijsko zlato i dvije Grand Slam titule koje će osvojiti ove godine. Najbolji je, a sve u svijetu tenisa ovisi o njemu. Može izgubiti, ali ne zato što ga je protivnik nadigrao, već zato što je dozvolio protivniku da ga pobijedi”, rekao je Srđan.

On je poručio da Đoković još neće napustiti tenis.
“Njegova karijera će trajati još godinu i po, dvije, najviše do tri, kada će svi mogući parametri biti u njegovom posjedu. I dalje je najbolji teniser svijeta i jedan od najboljih sportista svih vremena. Engleski novinar je prošle sedmice rekao, iako su mu žestoki protivnici, da mu rivali više nisu Federer i Nadal, već Tiger Woods i Michael Jordan. Mislim da Goran Novaku savršeno odgovara, pogodio je cilj kao i uvijek. Novak je fantastičan u svakom pogledu i svjestan je svojih mana. Njegove vrline su ogromne, ali ima i mane koje je pokušavao ispraviti tokom čitave karijere. Zaista je popravio svoj servis i povećao preciznost i postotak i snagu. Njihova saradnja je dovela do fantastičnog uspjeha osvajanja naslova u Australiji”, rekao je Đoković stariji.

Slične novosti

Komentari