Home » Đoković će ipak moći igrati na Roland Garrosu čak i ako se ne vakciniše

Đoković će ipak moći igrati na Roland Garrosu čak i ako se ne vakciniše

Piše INFO

Iako su francuski parlamentarci izglasali zakon da nevakcinisani igrači neće moći igrati na Roland Garrosu, Novak Đoković će po svemu sudeći ipak nastupiti na drugom Grand Slam turniru sezone.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, to pravilo neće važiti za one koji su prebolovali koronu u periodu ne dužem od šest mjeseci i s obzirom da je Đoković bio pozitivan u decembru, najbolji teniser svijeta će moći ući u Francusku.

Od ponedjeljka u Francuskoj na snagu stupa novi zakon kojim je predviđeno da je za pristup sportskim objektima, čak i slučaju profesionalnih sportista, potrebna potvrda o vakcinaciji.

Podsjetimo, Đoković je, prema riječima njegovih advokata bio pozitivan 16. decembra. Turnir u Parizu počinje 16. maja i završava se 5. juna. Dakle, uz potvrdu o preležanoj koroni, Đoković će moći da ima isti tretman kao i vakcinisani teniseri.
Osim dodatnih odredbi koje bi vlasti mogle da donesu u implementacionim uredbama, možda i iz razloga kao na Australian Openu, za Đokovića trenutno ne postoji problem nastupa na Roland Garrosu u maju.

Slične novosti

Komentari