Home » Đajić: Otvaranje kardiohirurgije – najveći uspjeh zdravstvenog sistema i rukovodstva Srpske

Đajić: Otvaranje kardiohirurgije – najveći uspjeh zdravstvenog sistema i rukovodstva Srpske

Piše INFO

Otvaranje kardiohirurgije je najveći uspjeh kako zdravstvenog sistema tako i rukovodstva Republike Srpske, rekao je generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić.

Đajić je za RTRS naveo da je kardiohirurgija na najvišem svjetskom nivou te da je oprema najsavremenija na svijetu.

Preko 800 stanovnika Republike Srpske godišnje je odlazilo u neke druge države i centre kako bi se operisali, te im je to kako kaže Đajić, bilo veoma komplikovano.

“Iako je Fond Republike Srpske snosio troškove liječenja, pacijentima je bilo veoma teško da se organizuju da odu u te centre, a onda je i njihovim porodicama je takođe bilo teško da idu u posjetu tom pacijentu i da brinu o njemu”, naveo je Đajić.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u objektu “Јužno krilo” na prvom spratu i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odjeljenje se sastoji od četiri operacione sale, te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata, operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svjetskim standardima. Intenzivna njega ima 10, a odjeljenje 13 kreveta.

Svečano otvaranje Kardiohirurgije biće održano sutra u 12 časova.

Slične novosti

Komentari