Home » Dačić: Prisluškivanje Vučića državni udar

Dačić: Prisluškivanje Vučića državni udar

Piše INFO

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uz pomoć ljudi iz državnog sistema predstavlja državni udar.

 “Nije samo reč o tome da su oni koji su radili u državnom sistemu, pa i MUP-u, zloupotrebili poverenje, već da su prekršili Ustav naše zemlje. Da neko može neovlašćeno da prisluškuje predsednika, koji je izraz državnog jedinstva, i da neko sebe proglasi da je viši od najvišeg sistema Ustavom predviđene vlasti, to je rušenje ustavnog poretka i državni udar”, rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

Dačić je naveo da Skupština Srbije očekuje da se jasno utvrdi zašto je to rađeno, s kojim ciljem, ko je bio na vrhu sistema, kao i da se preduzmu sve mjere i pohapse svi koji su to radili, bilo da je riječ o tome da su prisluškivali ili davali logističku podršku mafiji.

“U tom smislu, i Vučić i MUP će imati punu podršku i ako treba, Narodna skupština je spremna da se o tome i raspravlja”, poručio je Dačić.

On je na kraju skupštinske rasprave, kojoj je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, rekao da Skupština podržava sve mjere u borbi protiv mafije.

Slične novosti

Komentari