Home » Da li je „odzvonilo“ koaliciji na nivou BiH

Da li je „odzvonilo“ koaliciji na nivou BiH

Piše INFO

Da li je moguće da dođe do prekomponovanja vlasti na nivou BiH ili će trenutni koalicioni parneri ostati u čvrstom „zagrljaju“ uprkos političkim neslaganjima i čestim verbalnim sukobima i blokadama.

Pitanje je ovo o kojem se već dugo spekuliše, a posebno je aktuelizovano nakon što je Centralna izborna komisija BiH donijela odluku da ponovo prizna “sporni listić” liste PDP za Dom naroda PS BiH, koji je proglašen nevažećim od strane Komisije za izbor i imenovanje NSRS, kada su delegati prvobitno birani.

To je dovelo do toga da liste PDP i SNSD imaju po 12 glasova u borbi za petog delegata u Domu naroda PS BiH, pa bi odluka o delegatu trebalo da bude donesena žrijebom, ali pod uslovom da Apelaciono odjeljenje Suda BiH ove sedmice potvrdi odluku CIK BiH.

Ukoliko se Apelaciono odjeljenje Suda BiH izjasni da je glasački listić PDP za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH važeći, kao što je rekla CIK, mnogi vjeruju da bi to moglo da dovede do prekomponovanja vlasti na nivou BiH.

Ne samo zato što SNSD u tom slučaju gubi četvrtog delegata u Domu naroda BiH, pa time i mogućnost blokade svega o čemu se odlučuje u ovom domu, već i zbog toga što su odnosi unutar vladajuće koalicije na nivou BiH (SNSD-Trojka-HDZ BiH) već odavno na staklenim nogama.

 

Slične novosti

Komentari