Home » Cvijanović: Žene u Srpskoj su velika snaga i potencijal za razvoj u svim sferama

Cvijanović: Žene u Srpskoj su velika snaga i potencijal za razvoj u svim sferama

Piše INFO

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena ukazala je na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, te jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti.

“Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena upućujem vam najsrdačnije čestitke, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Svaki dan, a posebno na ovaj međunarodni praznik, važno je ukazati na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti, s ciljem izgradnje boljeg i humanijeg društva, društva jednakosti i jednakih prava za sve”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je dodala da žene u Republici Srpskoj, kao stub porodice, društva, institucija, predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj u svim sferama, obavljaju brojne odgovorne profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama, pokrenuti su mnogi pozitivni procesi.

“Koristim priliku da izrazim zahvalnost i odam priznanje svim našim hrabrim ženama koje u borbi protiv pandemije virusa korona nose dvostruki teret i odgovornost. S jedne strane obavljaju poslove u dodatno otežanim uslovima i pod zdravstvenim rizikom, a s druge, nose brojne obaveze na očuvanju porodice i brige o domaćinstvu”, istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, kao istinskim promoterima ukupnih društvenih i porodičnih vrijednosti, trajni zadatak institucija i društva u cjelini ostaje unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja žena, njihovo osnaživanje, bolja zastupljenost i vidljivost.

Slične novosti

Komentari