Home » Cvijanović: Nestabilnost u BiH uzrokuju bošnjački predstavnici koji brutalno krše Ustav i Dejton, uz asistenciju pojedinih stranaca

Cvijanović: Nestabilnost u BiH uzrokuju bošnjački predstavnici koji brutalno krše Ustav i Dejton, uz asistenciju pojedinih stranaca

Piše INFO
Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da politička nestabilnost u BiH nema nikakve veze sa Rusijom, već sa svojatanjem BiH od bošnjačkih predstavnika koji brutalno i u kontinuitetu krše Ustav i Dejtonski sporazum, uz asistenciju pojedinih stranaca.

Na pitanje Srne da prokomentariše istup Bećirovića na skupu u Švajcarskoj, gdje je, između ostalog, rekao da “proruske snage ugrožavaju mir u BiH” i da “podrška Ukrajini znači podršku zaštiti međunarodnog prava”, Cvijanović je odgovorila da Bećirović uporno pokušava da lične stavove predstavi kao stavove BiH, iako ono što govori nije usaglašeno ni u Predsjedništvu, niti u bilo kojoj drugoj instituciji.

Ona je ponovila da Bećirović može da govori u svoje ili eventualno u ime bošnjačkog naroda, ali ne može u ime Predsjedništva, niti BiH, jer predstavlja tek jednu trećinu.

– Licemjerno je da Bećirović govori o ugrožavanju mira, a da ne spomene glavnog ratnohuškača i svog stranačkog kolegu /Zukana/ Heleza koji je, osim što prijeti ratom, počeo i da pozira sa puškama naglasila je Cvijanović.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekla da Bećirović proruskim snagama u BiH lažno naziva one koji se suprotstavljaju antidejtonskoj unitarizaciji BiH.

Ona je ukazala da je Bećirovićeva namjera da na taj način privuče dodatnu pažnju zapadnih zemalja, uzdajući se da će to doprinijeti ostvarivanju bošnjačkih ratnih ciljeva.

Slične novosti

Komentari