Home » Crnadak: Helez hrabro progovorio

Crnadak: Helez hrabro progovorio

Piše INFO

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak komentarisao je jučerašnje izjave ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza rekavši da je funkcioner SDP-a “hrabro progovorio i javno potvrdio ono što se i ranije znalo”.

Helez je rekao da su ga iz SDP-a ubjeđivali da je “dobro da SNSD dobije četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH, što aludira da su se itekako pitali o tome da li će SNSD dobiti tog delegata”.

– Ali je to SDP krio kao zmija noge. Ova stranka je podmuklo, javno dajući podršku opoziciji, zapravo glasala za SNSD i obezbjedila im četvrti mandat u Domu naroda. Ovaj postupak SDP-a je u prethodnom periodu nanio ogromnu štetu, potpuno “zaključao” čitav sistem na nivou BiH i omogućio SNSD-u nezamjenjivu poziciju u vlasti, iz koje već dvije godine prijete i ucjenjuju – naveo je Crnadak u objavi na Fejsbuku.

 

Istakao je da se nada da će Tužilaštvo BiH pročitati izjave zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara Zukana Heleza i prioritetno uzeti u rad krivične prijave koje je u ime PDP-a podnio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, a koje se upravo odnose na “nezakonitosti prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate Doma naroda”.

Slične novosti

Komentari