Home » Bukejlović naredio vanrednu inspekciju u trebinjskom zatvoru

Bukejlović naredio vanrednu inspekciju u trebinjskom zatvoru

Piše INFO

Nakon bijega kineskog državljanina iz zatvora u Trebinju ministar pravde Republike Sprske Miloš Bukejlović naredio je vanredni inspekcijski nadzor u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi.
Vanredna inspekcija naređena je s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u predmetu izvršenja mjere pritvora, kao i bjekstva pritvorenog lica.

Riječ je o licu inicijala Q.T, državljaninu Narodne Republike Kine, koje se nalazilo u ekstradicionom pritvoru po odluci Suda BiH, a koje je pobjeglo iz Kazneno-popravnog zavoda Trebinje.

“Poručujemo da će, ukoliko se utvrde propusti u vođenju i organizaciji rada u Kazneno-popravnom zavodu Trebinje, posljedice snositi svi odgovorni, u skladu sa zakonima koji uređuju oblast izvršenja krivičnih i prekršajnih sankcija”, kažu u MInistarstvu pravde.

Takođe, Bukejlović je naredio rukovodiocima u svim kazneno-popravnih ustanova da opšte i posebne mjere za održavanje reda i bezbjednosti podignu na najviši nivo.

“Opšte i posebne mjere za održavanje reda i bezbjednosti podrazmjevaju opštu bezbjednost u kazneno-popravnim ustanovama, radilištima i prostorima u kojima zatvorenici, pritvorenici i maloljetnici borave i rade, održavanje unutrašnjeg reda i discipline, te bezbjednost prilikom sprovođenja svih radnji, mjera i postupanja iz nadležnosti kazneno-popravnih ustanova u Republici Srpskoj”, objašnjeno je u MInistarstvu pravde.

Slične novosti

Komentari