Home » Brnabićeva pozvala EU da pomogne da Pantić bude pušten

Brnabićeva pozvala EU da pomogne da Pantić bude pušten

Piše INFO

Premijer Srbije Ana Brnabić pozvala je danas EU da pomogne da bivši pripadnik policije iz Kosovske Mitrovice Dejan Pantić bude pušten iz pritvora Prištine, navodeći da je zgrožena zbog onoga što mu se dešava.

Brnabićeva je novinarima u Beogradu izjavila da je u posljednje vrijeme bilo više hapšenja nevinih ljudi na Kosovu i Meothiji i ukazala da ne može da pozove Srbe da sklone barikade sa sjevera pokrajine ako naoružani specijalci upadaju u vrtiće njihove djece.

Ona je ocijenila da je kriza na Kosovu i Metohiji izazvana da bi premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti vršio pritisak na Beograd.

Brnabićeva je ukazala da bi sve bilo drugačije da je primijenjen Briselski sporazum.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je danas da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću iz Kosovske Mitrovice, koji je uhapšen na Jarinju, ugrožen život jer kao srčani bolesnik nema lijekove.

Dejan Pantić istupio je iz policijske službe na Kosmetu 5. novembra kada i svi policajci srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova i Metohije.

Organi Prištine uhapsili su ga u subotu, 10. decembra, na punktu Jarinje na sjeveru Kosova i Metohije, pod optužbom da je “učestvovao u organizaciji i napadu na policiju prije nekoliko dana”.

Zbog Pantićevog hapšenja, Srbi na sjeveru Kosova i Metohije su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtijevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

Slične novosti

Komentari