Home » Beograd pomaže u izgradnji Gradske kuće u Sokocu sa pola miliona maraka

Beograd pomaže u izgradnji Gradske kuće u Sokocu sa pola miliona maraka

Piše INFO

Grad Beograd će sa 30 miliona dinara (pola miliona KM) pomoći izgradnju Gradske kuće u Sokocu. Potpisan je i protokol o donaciji, istakao je Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa grada Beograda, nakon sastanka u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom.

Nastavićemo da brinemo o našem narodu u Srpskoj – istakao je Šapić.

Vlada Srbije se tokom ove godine obavezala da će značajno pomoći izgradnji Gradske kuće u Sokocu.

  • Tokom svih ovih godina saradnje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem uvijek je bilo pitanje prema Srpskoj – šta treba pomoći. Ne jer smo mi u stanju socijalne potrebe nego pitanje ljudi, srpskog naroda, braće. Zato sam zahvalan za pomoć za Gradsku kuću, koju ćemo zajedno graditi Srbija, Beograd i Republika Srpska i Sokolac – kaže Dodik.

Dodaje da je opština Sokolac važna za cijeli srpski narod.

Načelnik Milovan Bjelica rekao je da je opština Sokolac zahvalna Vladi Srbije, gradu Beogradu, gradonačelniku Šapiću na pomoći koju je do sada imala i koju će i dalje, vjerujemo, imati.

  • Šapić i njegovi saradnici dokazali su da su učinili Beograd istinskom prestonicom svih Srba. Projekat Gradske kuće je veoma značajan kada je riječ o kulturi sjećanja i sve ono što se dešavalo na našim prostorima. Sokolac je malobrojna opština, koja je platila veliku cijenu u proteklom ratu, a to je prepoznao gradonačelnik Šapić, kada je u julu prošle godine posjetio našu opštinu – navodi Bjelica.

Kaže da je to bila njegova prva posjeta na dužnosti gradonačelnika Beograda.

  • Tada je posjetio srpsko vojničko groblje Mali zejtinlik, kao i nekoliko porodica, čiji članovi su dali živote za Republiku Srpsku – istakao je Bjelica.

Bjelica je podsjetio da je Sokolac pokrenuo projekat izgradnje odmarališta Sokolov grad na Ravnoj Romaniji.

Najavio je da će opština Sokolac, u znak zahvalnosti Beogradu na pomoći i podršci, jedan plac da ustupi ovom gradu.

Slične novosti

Komentari