Home » Barcelona želi blokirati Messijev prelazak u PSG

Barcelona želi blokirati Messijev prelazak u PSG

Piše INFO

Sve je spremno za prelazak Lionela Messija u PSG, no njegov sada već bivši klub Barcelona želi mu pokvariti planove.

Kako piše Marca, Barcelona je već uložila žalbu Evropskom sudu pravde na Messijev prelazak u PSG jer bi time Parižani prekršili pravila Finansijskog fair-playa.

U dokumentu koji je ekskluzivno objavila Marca navodi se razlog zbog kojeg Messi nije mogao ostati u Barci, ali i to da PSG ne može imati dovoljno novca unutar Finansijskog fair-playa za Messija nakon dovođenja velikih zvijezda ovog ljeta.

U dokumentima je navedeno da je PSG u goroj finansijskoj situaciji nego Barcelona.


Salary cap za klubove je u španskoj ligi u sezoni 2019/2020 iznosio 671,4 miliona eura, a Barca je trošila 462 miliona eura. U sezoni 2020/2021 iznos salary capa je smanjen na samo 382,7 miliona eura, te je na taj način Barcelona prešla dozvoljenu granicu i morala je dići ruke od svog najboljeg igrača.

S druge strane PSG je u sezoni 2019/2020 na plate trošio 557 miliona eura od 559,8 koliko im je dozvoljeno Finansijskim fair-playom.

Pred početak sezone 2021/2022 PSG je bio u finansijskom minusu od 250-300 miliona eura, ali je uspio popisati ugovore sa Sergiom Ramosom, Gianluigijem Donnarummom, Georginiom Wijnaldumom, Danilom Pereirom i doveo je Achrafa Hakimija iz Intera za 60 miliona eura istovremeno zadržavajući u ekipi Neymara i Kyliana Mbappea sa platama od 35 miliona eura godišnje.

Jedini odlazak iz ekipe je bio onaj Mitchella Bakkera kojim je oslobođeno samo 7 miliona eura.

Povrh svega, Messiju su Parižani ponudili 40 miliona eura godišnje i zbog toga je uložena žalba čiji ishod ćemo saznati veoma brzo.

Slične novosti

Komentari