Home » Banjalučani ogorčeni na policijsku vježbu

Banjalučani ogorčeni na policijsku vježbu

Piše INFO

Banjalučani ne kriju ogorčenost na postupanje policijskih službenika tokom sinoćnje vježbe u kojoj na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Tokom vježbe i to u vrijeme kada su ulicom prolazili građani, šok bomba pogodila je automobil parkiran ispred zdravstvene ustanove u ulici Mladena Stojanovića.

Na video snimku koji je u posjedu Srpskainfo jasno se vidi da je šok bomba ispaljena par sekundi nakon što su pored automobila prošli slučajni prolaznici i prava je sreća da niko od njih nije pogođen.

Sve je bilo uobičajeno, a onda sam čuo škripu kočnica, galamu. Istrčao sam na ulicu da vidim šta se dešava i primijetio specijalce na ulici. Izgledalo je kao da je neki obračun u toku, kao da nekoga hapse. Sve je trajalo par sekundi i onda su otišli- ispričao je Banjalučanin za Srpskainfo.

Dodaje da je bio iznenađen kada je kasnije čuo da je u pitanju policijska vježba, te da je oštećen jedan od parkiranih automobila.

Banjalučko tužilaštvo utvrdilo je da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

– Kako je tužilac utvrdio da nema djela ako su se ljudi usred parka igrali rata pa im se omaklo. Pa baš oni treba da imaju veći stepen svijesti i ne smiju ugrožavati sigurnost građana- jedan je od komentara Banjalučana na vijest o policijskoj vježbi.

Policijska uprava Banjaluka potvrdila je da im je slučaj prijavljen juče u 18.55.

Tokom uviđaja utvrdili su da je oštećen parkirani automobil koji je pogodila šok bomba tokom policijske vježbe MUP-a Republike Srpske.

Iz policije su ujedno naveli da tokom vježbe nije korištena manevarska municija, niti druga pirotehnička sredstava.

Slične novosti

Komentari