Home » “Antiustavna namjera Bošnjaka da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu”

“Antiustavna namjera Bošnjaka da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu”

Piše INFO

“Vidljivo je da je na gotovo svim nivoima jedna vertikala koja ide iz SDA i koja je od Predsjedništva preko Savjeta ministara, odnosno Ministarstva vanjskih poslova djeluje mimo Ustava, mimo Poslovnika o radu, pokušava da predoči da su to stavovi BiH, priključuje se raznim izjavama samo na bazi konsultacije samo između ministra i ambasadora što nije predviđeno jer Predsjedništvo mora donijeti odluku u svakom pogledu”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da Predsjedništvo BiH u nijednom navratu nije donijelo nijednu odluku da se pridruži bilo kakvim mjerama Zapada protiv Rusije i to tako ostaje, da nema nigdje nijednog dokumenta i da je ovo još jedan dokaz o jednoj svjesnoj, smišljenoj antiustavnoj namjeri Bošnjaka muslimana da sruše BiH na način da se dodvoravaju Zapadu i da pokušavaju putem svojih ambasadora u diplomatskoj mreži da samo predoče svoje stavove.

“Vidljivo je da su oni uzurpirali i zauzeli Ministrarstvo spoljnih poslova i vješto su iskoristili ostatak koji su nasljedili ovdje u Predsjedništvu i Savjetu ministara gdje od šest prvih ljudi u Savjetu ministara u Ministarstvu spoljnih poslova nema nijednog Srbina i to je godspođa Turković vješto iskoristila i sve ove godine nije htjela ni na preporuke Predsjedništva da usaglasi nacionalnu strukturu u tom ministarstvu i sad je vidjljivo zašto to nije urađeno”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su svi stavovi koje su predstavnici diplomatske službe BiH predstavili u inostranstvu mimo Ustava ništavni i nevažeći za BiH.

“Oni su prekršioci zakona i Ustava i mi ćemo preduzeti mjere”, rekao je Dodik i dodao da je podnio krivičnu prijavu protiv Turkovićeve i odgovornih ljudi.

Komentarišući izjave opozicionih lidera da je omogućio da BiH uvede sankcije Rusiji, srpski član Predsjedništva rekao je da je riječ o pokušaju opozicije da ubere koji poen i da će neko za ponovljenu laž pomisliti da je istina.

Slične novosti

Komentari