Home » Amerika ima zahtjev za Ukrajinu

Amerika ima zahtjev za Ukrajinu

Piše INFO

Direkor ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da SAD teraju Ukrajinu da sprovede maksimalnu mobilizaciju.

I da pozovu u rat žene, maloletnike i starija lica.

“Zapad traži od režima ukrajinskog predsednika Zelenskog da zanemari gubitke i da demonstrira svetskoj zajednici nemogućnost ruske pobede u ukrajinskom konfliktu. Konkretno, podaci do kojih je došao SVR pokazuju da SAD usmeravaju ukrajinsko liderstvo ka maksimalnoj mobilizaciji, kako bi kompenzovali velike gubitke u ukrajinskoj vojsci tokom neuspele kontraofanzive”, naveo je Nariškin, preneo je Tas.

On je dodao da “američki i britanski kustosi” Kijeva preporučuju ukrajinskom vojno-političkom rukovodstvu da uruči pozive u vojsku osobama od 17 do 70 godina.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je danas u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o hitnim potrebama Ukrajine na bojnom polju i dugoročnoj odbrani.

Ostin je napisao na platformi Iks (X, nekadašnji Tviter) da će SAD, zajedno sa saveznicima i partnerima, nastaviti da pružaju vojnu pomoć Ukrajini, preneo je Rojters.

“Bila mi je čast da se danas sretnem sa predsednikom Zelenskim u Kijevu i da ponovo potvrdim snažnu podršku SAD Ukrajini”, naveo je Ostin.

Slične novosti

Komentari