Home » Američka kompanija otvara fabriku u Banjaluci

Američka kompanija otvara fabriku u Banjaluci

Piše INFO

Američka kompanija “Bell International Laboratories”, sa sjedištem u Mineapolisu uskoro bi trebalo da otvori postrojenje u Banjaluci, potvrdio je za “Nezavisne” ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Bojan Vujić.

Kompanija se bavi proizvodnjom farmaceutskih i proizvoda za ličnu higijenu i kozmetiku, a kako nam je Vujić objasnio investicija bi trebalo da se odvija u dvije faze i planirano je da se zaposli 200 radnika.

“Prva faza investicije je 15 milona dolara i 75 radnih mjesta, a druga faza 12-14 miliona i 125 radnih mjesta. Ovom prilikom želim da se zahvalim kompaniji ‘Bell International Laboratories, koja se odlučila pored mnogih drugih ponuda, mnogih drugih zemalja da investira u RS i da otvori fabriku u Banjaluci.

Takođe, želim da se zahvalim predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za svu podršku da se ova inicijativa realizuje”, rekao je za “Nezavisne” Vujić, koji je pet dana bio gost kompanije kada je sve i dogovoreno.

Vujić je istakao da je cilj uprave kompanije da im Banjaluka bude baza odakle će svoje proizvode izvoziti na tržište Evropske Unije.

Direktor “Bell International Laboratories-a” Mo Saremi izrazio je veliko zadovoljstvo što će ova kompanija otvoriti fabriku u Republici Srpskoj i istakao da veliku zahvalnost duguje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na naporima koje je uložio da bi došlo do realizacije projekta.

“Mislim da je ova posjeta izuzetno značajna kako biste se upoznali s onim što radimo. Takođe želim da zahvalim gospodinu Dodiku na njegovim naporima. Veoma smo uzbuđeni što ćemo otvoriti fabriku koja će naše proizvode približiti korisnicima u Evropi”, rekao je Saremi tokom Vujićeve posjete fabrici.

Saremi i Vujić će krajem jula boraviti u Banjaluci kada bi trebalo da budu dogovoreni detalji realizacije ovog značajnog projekta, a kako ambasador Vujić ističe, “ovo je samo početak investicija u Republiku Srpsku iz Amerike”.

Slične novosti

Komentari